Domain + Tárhely virtuális szerver - VPS szerver elhelyezés Megoldásaink megrendelés kapcsolat
menukep Áttekintés
2012 utolsó negyedévében végrehajtott fejlesztéseink eredményeképpen szerverparkunk egységesen HP szerverekből (DL360 és DL380 széria) áll. Az addigi Extreme Networks switchünket Juniperre cseréltük, ami minden szerverünkön lehetővé teszi a 1Gbit/sec-es sebesség elérését. Szervereinken Xen 4.1 üzemel virtualizációs rétegként. Gépparkunk az Invitel Kozma utcai géptermében működik.
Hálózat
Hálózatunk központi eleme egy nagy teljesítményű Juniper switch, amely 1Gbit/sec sebességű optikai kapcsolaton keresztül csatlakozik az Internet-re. Az Internet gyors és nagy kapacitású elérését az Invitel hálózata biztosítja. Szervereinken és az elhelyezett Ügyfél szervereken a maximálisan elérhető sávszélesség 1Gbit/sec. Infrastuktúránk kialakításakor az egyedi igények kiszolgálását is szem előtt tartottuk, így egyedileg dedikált kapcsolatot is tudunk biztosítani igény esetén.

Szerver
Egységesen Hewlett-Packard DL360-as és DL380-as sorozatú szervereket használunk, amik kiváló rendelkezésre állást biztosítanak szolgáltatásainknak. A VPS-eket kiszolgáló gazda szerverek mindegyike hardware-es RAID-del felszerelt és SAS merevlemezek üzemelnek bennük. A szerverek és különösen merevlemezek állapotát folyamatosan ellenőrizzük, hogy egy esetleges meghibásodáskor azonnal cserélni tudjuk a problémás alkatrészt. A virtualizációs réteget a nálunk régóta bevált és stabilan működő Xen biztosítja, jelenleg egységesen 4.1-es verzióban.
A virtuális magán szerver szolgáltatás alapja egy olyan, Linux operációs rendszeren működő virtualizációs réteg, amely bíztosítja a gépek kellő szeparáltságát és erőforrás kezelését.

Felépítés - nagyítás

Az általunk kínált megoldás lehetőséget ad szinte bármelyik Linux disztribúció futtatásra. A virtuális gépek felhasználhatóságukban gyakorlatilag teljesen megegyeznek egy önálló géppel. A felhasználásnak természetesen a rendelkezésre bocsájtott erőforrások határt szabnak, ám a legtöbb feladathoz elegendőek. A kisebb megoldásokkal kiválóan lehet másodlagos névszervert, monitor/backup vagy akár egyszerűbb webszervert üzemeltetni. A nagyobb csomagok választása esetén komolyabb alkalmazásokhoz is megfelelő alapot szolgáltatnak.